Борис Пугач

4251
Борис Пугач | Алея Зірок України, конкурси

Борис Пугач

VIII вікова категорія, с. Нові Озеряни, Житомирська обл., Україна
Авторська проза, гумористичні прозові твори

Творча робота
“Поздоровлення” (Борис Пугач),
“Бережіть чоловіків” (Борис Пугач),
“Репутація” (Борис Пугач)

Міжнародний конкурс Зірки Європи. 16-й сезон

Щоб ставати відомими артистами, долучайтеся до програми просування талантів Alley of Stars Promo. Створюйте онлайн портфоліо за програмою Hollywood!

Поздоровлення

“Найкоханіша моя дружино Надіє!..” – швидко вивів струнким почерком Горбенко і раптом замислився.

– А чому, власне кажучи, “найкоханіша дружино “? -подумав він. – Борони Боже, ще Надія здума, що в мене їх кілька. . . Підозри почнуться. Перевірки. Дзвінки на роботу. Їй – зайве хвилювання, мені – кінець свободі.

З такою перспективою жити далі ніякого бажання. Тож краще оту небезпеку ліквідувати заздалегідь. Кляте “най…” взяти та й закреслити. Напишемо так: “Кохана моя дружино Надіє! ..” – перечитав Горбенко те, що залишилося, і підпер рукою підборіддя.

– Скільки ж це років я не називав її так? – напливли спогади. – Один, два, три, чотири, п’ять… Вийшов зайчик. .. Та ні, мабуть. .. Страшно згадати! Невже таки останній раз тоді, коли одружувалися? І оце зараз напишу “кохана” , а Надія вирішить, що чоловік збожеволів. Чи підлещитися хоче. Щоб забігти десь на всю ніч. У преферанс грати…А навіщо жінку плутати, коли на цей випадок вона звикла до версії, що в мене друга зміна. То ж до чого та “кохана”? Напишу коротше. Це і дочка мені доводила.
Чим коротше, повчала, тим краще.

А втім, ще вельмишановний письменник Чехов писав: “стислість – сестра таланту…” До речі, він улюблений письменник Надії. А їм обом я довіряю. Тому хай так і буде : “Моя дружино Надіє!..”

Хоча знову щось не те. Наче власник який. “Моя! ..” Мов про наймичку яку, рабиню! Ще образиться. Краще від гріха подалі.

Напишемо поосто:

“Дружино Надіє. ..”

І все зрозуміло.

“А власне, що зрозуміло?- запитав себе Горбенко. – Те, що вона дружина? І повинна знати своє місце? Обпирай, годуй, прибирай. Та ще й посміхайся чоловікові. Для сімейного мікроклімату! Голову даю на відсіч, що стану їй після цього ворогом. На все життя. ..”

“Надько! З днем народження!” – надряпав Горбенко на яскравій листівці й полегшено зітхнув.

10. 06. 2023 року

© Борис Пугач

Бережіть чоловіків

Шановні жінки! Бережіть чоловіків! Хоч ви й слабка стать, а вони сильна! Все одно – бережіть! Мамонти он які сильні були – а вимерли! Я особисто завжди за те, щоб у нас усе, як і раніше, було для чоловіків.

От, наприклад, кого швидше приймуть до вузу – хлопця чи дівчину? Хлопця. І правильно. Бо, не зважаючи на перешкоди, у нас майже сімдесят відсотків жінок мають вищу освіту. А останні тридцять – то чоловіки. А якби усі вступали на рівних? Усі б сто процентів жінки забрали. Хіба ж це справедливо?

А кого більше на керівних посадах – жінок чи чоловіків? Звісно, чоловіків. Самі себе й пропонують. Треба ж їм зростати. Тому весь час підвищують свій культурний рівень, займаються самоосвітою. От, скажімо, в громадському транспорті – хто з торбами й сумками стоїть? Ви, жінки. А хто з газетами сидить? Вони, чоловіки.

А вдома хто після роботи вільний час проводить біля плити? Знову ви. А хто біля телевізора? Вони. Звичайно, жінкам приємно, що чоловіки прагнуть бути ерудованими.

А взагалі, жінки дуже багато влади взяли: чоловіки, бідні, вдома вже нічого самі не можуть робити. Бо хто в сім’ї відає фінансами? Хто ходить по магазинах, готує й прибирає? А хто займається вихованням дітей? Жінка!

А голова сім’ї хто? Звичайно, чоловік. І якщо він поганий, то в цьому лише жінка винна.

Чому, наприклад, чоловік палить? Бо погана жінка. Борщ не досолила, м’ясо не досмажила, поголитися не нагадала. А чому п’є? Бо нема з жінкою духовної гармонії. Не доросла – не вміє навіть правого крайнього від нападаючого відрізнити! А чого чоловіки зраджують? Тут жінка винна. Все біля плити й по магазинах, за собою не стежить – набрала зайвих сантиметрів і кілограмів.

А якщо дружина і біля плити встигає, і за собою? Тоді ще якось..

Але ж якби – то вона ще й не своя, а чужа була! …

Одне слово, життя в чоловіків – суцільні переживання! А жінки їх не розуміють.

У чоловіків же така тонка душа, такі багаті емоції і така ніжна нервова система! Навіть хворіють частіше і живуть менше.

Хіба жінки це розуміють? У них навіть хвороби якісь незначні: гіпертонія, гіпотонія чи дистонія. А у всіх чоловіків одна – єдина страшна хвороба – гіподинамія. То дійсно хвороба, скажу вам!Один відомий науковець у своїй дисертації довів, що саме вона стала причиною зникнення отих мамонтів, і ящурів, і бізонів. Величезні й могутні тварини були, а вимерли. То збережіть же чоловіків для наших нащадків! Примусьте їх рухатися, вчитися, працювати, а не лише керувати. Бігати по магазинах, а не з сім’ї, підвищувати свою ерудицію в бібліотеках, а не в громадському транспорті, і – вболівали за сім’ю. Як за свою улюблену футбольну команду.

11. 06. 2023

© Борис Пугач

Репутація

Того вересневого недільного ранку Степан Павлович прокинувся і схвильовано сказав:

– Дайте мені мікрофон, і я розповім, як тяжко жити людині з зіпсованою репутацією.

Одного разу помітив, що у відділі до мене почали ставитися з холодком. Якісь багатозначні погляди, за спиною шепіт. Чоловіки розмовляли зі мною натяками, Олена Степанівна перестала вітатися, друкарка Ліда перейшла на офіційний тон. Лише Свинаренко, як ні в чому не бувало, лясне по плечу, підморгне :

– Молодець, – каже, – так і треба. Лови момент.

– Ти про що?

А Свинаренко у відповідь лише очі примружує.

Так би й досі я губився в здогадках, але кінець усьому поклав начальник відділу. Викликав мене, посадив поруч і делікатно почав:

– Пробачте, Степане Павловичу, хоч справа ця, звичайно ваша особиста, але я змушений. .. Поговоримо про ваше моральне обличчя.

– А яке у мене обличчя? – Я на всяк випадок подивився у дзеркало .

– А таке, що ви – сімейна людина, батько двох чудових діток – систематично, на виду у всіх, порушуєте подружню вірність.

– Та ну?! здивувався я.

– Ось вам і “ну”. За вельми короткий строк вас бачили принаймні з чотирма різними жінками: ви були в кіно з блондинкою, потім у парку культури з шатенкою, у кафе вас бачили з досить симпатичною брюнеткою. Чи не здається вам…

– Здається, – відповів я. – Спасибі за відверту бесіду.

Того ж вечора викинув усі перуки, які мала моя дружина.

12. 06. 2023 року

© Борис Пугач

ВСІ ТВОРЧІ РОБОТИ ДОДАЮТЬСЯ В НАЦІОНАЛЬНИЙ ТВОРЧИЙ ФОНД

НАЙКРАЩІ ТВОРЧІ РОБОТИ ДОДАЮТЬСЯ В МІЖНАРОДНИЙ ЗОЛОТИЙ ФОНД ТВОРЧОСТІ

Віртуальні нагороди учасників Алеї Зірок

Меценатська нагорода на Алеї Зірок

Ви можете подарувати Меценатську нагороду (одну чи декілька), яка з відповідними цифрами з'явиться на сторінці учасника, а кошти працюватимуть на просування талановитої людини (колективу).
Хто вже отримав меценатську нагороду?

 Поділитися в соцмережах:

НАЦІОНАЛЬНИЙ ТВОРЧИЙ ЧАРТ: ГОЛОСУВАННЯ (натисніть)

    ГОЛОСУВАННЯ

    Ви можете проголосувати за цю творчу роботу. Це чесне кваліфіковане аргументоване голосування за творчі роботи учасників Національної творчої екосистеми Алея Зірок України для Рейтингу Алеї Зірок та Національного Творчого Чарту. Просимо шановних виборців ставитися до оцінок і коментарів відповідально. Ваші оцінки розглядатимуться поважним журі Чарту, продюсерами і талант-менеджерами, і можуть суттєво вплинути на творчі, організаційні і фінансові пропозиції артистам. Журі може додатково поспілкуватися з вами про ваш вибір.

    Також ви можете допомогти таланту фінансово. Така допомога прямо не впливає на головний рейтинг, але додає реклами учаснику, робить талант більш відомим. При цьому грошова допомога впливає на спеціальний рейтинг підтримки, де рейтингуються таланти, що отримали допомогу меценатів. Також ви можете подарувати таланту Меценатську нагороду.

    Ваша оцінка творчих робіт (обов'язково) ↓

    Чому ви оцінили саме так? (обов'язково) ↓

    Ваші побажання артисту ↓

    Кого ще ви рекомендуєте подивитися/послухати журі Чарту?

    Ім'я артиста, назва колективу ↓

    Посилання на відео, аудіо, фото, акаунт ↓

    Подарувати таланту Меценатську нагороду

    Star Chart: Рейтинг Алеї Зірок

    Також: Національний Творчий Чарт

    ВЗЯТИ УЧАСТЬ В КОНКУРСІ

    Допомога талантам

    Ви можете допомогти таланту, додавши свій внесок на створення творчих робіт і просування українських артистів. Так ви стаєте співпродюсером і співменеджером талантів Алеї Зірок України. Долучайтеся!
    ДОПОМОГТИ ТАЛАНТУ
    МЕЦЕНАТСЬКИЙ РЕЙТИНГ
    ПРО КОНКУРСИ. Зірки Європи | Stars of Europe – творчі конкурси міжнародної мережі Constellation World Talent Network і творчої платформи “Алея Зірок України”. Учасники отримують фахове оцінювання, коментарі майстрів, призи, а також просування і рекламу в Україні, Європі і США. І додаються в продюсерський каталог талантів України, рейтинговий каталог найяскравіших зірок України, в Національний творчий чарт. Конкурси ідеальні для атестації в Україні. Докладніше (положення і заявка).

    Всеукраїнські і міжнародні конкурси в Творчій екосистемі Алея Зірок України.

    __________

    ЗОРЯНИЙ ЖУРНАЛ

    Персональні сторінки творчих людей і колективів в Зоряному журналі. Покажіть ваш талант світові. Долучайтеся прямо або через будь-який наш конкурс сьогодні!
    Зоряний журнал талантів України і світу | Star Journal by AdverMAN

    СЬОГОДНІ В ПРОМО

    ДОЛУЧАЙТЕСЯ

    Обрій в її очах

    Я відчувала те саме

    Дівчинка з Місяця

    Ілон Маск – марсіанин

    VIAАлея Зірок України