Конкурс футуристичних хмарочосів

Інженерне мистецтво

22
Конкурс футуристичних хмарочосів

Оголошено переможців щорічного конкурсу хмарочосів eVolo.

Журі обрало трьох переможців та присудило 20 почесних нагород із 427 отриманих проектів. Щорічна нагорода присуджується далекоглядним ідеям, які завдяки новаторському використанню технологій, матеріалів, програм, естетики та просторової організації кидають виклик тому, як ми розуміємо вертикальну архітектуру та її стосунки з природним та штучним середовищем».

Перше місце отримав хмарочос із клімат-контролем, який був спроектований південнокорейською командою, що складається з Кім Ген Чжон, Мін Ен Гі та Ю Сан Гу.

Конкурс футуристичних хмарочосів

Ідея дизайну полягає в тому, що кілька хмарочосів будуть підніматися над океанами поблизу прибережних районів. Вежі будуть використовуватися для перетворення морської води на дощові хмари, які, у свою чергу, стимулюватимуть дощі й допомагатимуть прилеглим районам, які страждають від посухи. Хмарочос працюватиме від сонячної енергії і включатиме генератор хмар, що використовує водяну пару під тиском.

Друге місце дісталося хмарочосу Tsunami Park Skyscraper китайцям Ван Цзюе, Чжан Цянь, Чжан Чаншен, Лі Мучунь та Сюй Цзін.

Конкурс футуристичних хмарочосів

Цей цікавий концептуальний проект буде збудовано біля узбережжя Тонгі, щоб допомогти захистити країну від цунамі. Хмарочос – а насправді він більше схожий на набір висотних будинків на палях – матиме загальну форму, натхненну мангровими чагарниками. При звичайному використанні це дозволило б людям жити на ньому і навколо нього, а в проміжках між бетонними колонами можна було займатися приливною рибалкою. Однак, коли обрушується цунамі, його форма поряд з великими цистернами з водою допоможе зменшити силу цунамі.

Проект «Нова весна: агроекологічний хмарочос», який отримав третє місце, розробили Міхал Спулнік та Марцін Китала з Австрії та Польщі.

Конкурс футуристичних хмарочосів

Це дерев’яний хмарочос, схожий на колос або якусь шишку, що стоїть вертикально. Він буде використовуватися, щоб допомогти зменшити глобальну нестачу продуктів харчування за рахунок збільшення кількості використовуваних видів сільськогосподарських культур та худоби. У вежі буде розміщено кілька дерев’яних модулів, які будуть служити експериментальними садами, пропонуючи вченим та дослідникам місце для реалізації нових ідей щодо надійних джерел їжі перед зміною клімату.

5/5